חיסכון בתשלומי ביטוח לאומי

חיסכון בתשלומים לביטוח לאומי - יש דבר כזה

תשלומי ביטוח לאומי גבוהים בהרבה מתשלומי מס הכנסה, לעצמאים עם הכנסות לא גבוהות במיוחד. מדובר על אלפי ועשרות אלפי שקלים שעשויים להגיע לקופת הביטוח הלאומי מכיסכם. בתכנון ועם ידע מוקדם ניתן לחסוך חלק נכבד מהכספים שאתם משלמים או שתשלמו.

אני דוגל בחשיבה יסודית ויצירתית במסגרת החוק. הכרת מרכיבי ההכנסות של הלקוח וגובה ההכנסות הן המפתח לכל תכנון מקדים.

לקוחותינו נהנים מבחינה שוטפת של מרכיבי ההכנסה ובאופן שוטף, ומצליחים בסיוענו לצמצם תשלומי הביטוח הלאומי למינימום האפשרי.

חיסכון בתשלומי ביטוח לאומי חיסכון בתשלומי ביטוח לאומי.

אפרט בקצרה מספר מצבים:

  • סטודנט או אדם שאינו שכיר ואינו עצמאי (בעצם ללא עיסוק כלשהו) - במצב זה קיימת חובה תשלום חודשית מינימלי בסכום (כ-170 ש"ח לחודש) גם אם אין הכנסה בכלל. ניתן למנוע החיוב באמצעות עבודה שעתית בהיקף של 4 שעות לפחות אחת לשבוע.
  • אשה לא נשואה שלא עובדת ולא עצמאית - פטורה לגמרי מתשלומי ביטוח לאומי רק בגלל העובדה שנשואה. למעשה בעלה ממן כל בני המשפחה כולל אשתו וכל ילדיו מתחת לגיל 18.
  • הכנסות משכר דירה של נכס מסחרי ליחיד ולבני זוג - נחשבות להכנסה פסיבית בתנאי שהן מעל 25% מעל השכר הממוצע במשק (כ-2,500 ש"ח) וחייבות בתשלום ביטוח לאומי. יש דרכים שונות כיצד למזער או לבטל לחלוטין תשלומים אלו לביטוח לאומי.
  • העברת הכנסות למי שפטור מדמי ביטוח לאומי - על פי תכנון מוקדם ניתן להימנע או לחסוך את תשלומי הביטוח הלאומי. במידת האפשר מעבירים הכנסות למבוגרים מעל גיל 67, נכים וכו'.
  • למבוגרים מעל גיל פרישה - פטורים מתשלומי ביטוח לאומי. לכן עם חשיבה מוקדמת ניתן לדחות הכנסות פסיביות וליהנות מחיסכון מתשלומי ביטוח הלאומי.
  • הכנסה מעסק - גם הכנסה זו יכולה להיות פטור מתשלומי הביטוח הלאומי בתנאי - שההכנסה הינה מתחת ל-50% מהממוצע במשק כ-5,000 ש"ח לחודש ובלבד ששעות הפעילות בעסק אינן עולות על 12 שעות שבועיות.

בקיצור, הדרכים רבות שונות ומגוונות. כל לקוח עם הסיפור האישי שלו והפתרון שאני מתאים לו על מנת למקסם החיסכון בתשלומי הביטוח הלאומי.

אני מזמין אותך ליצור קשר לשיחת ייעוץ או פגישה על מנת שגם את/ה תוכל/י ליהנות מהידע הרב שצברנו במהלך השנים.



בניית אתרים עם מערכת ניהול תוכן